Türkiye’de Kaç Yolcu Uçağı ve Kaç Aktif Havalimanı Var?

Türkiye’de Kaç Yolcu Uçağı ve Kaç Aktif Havalimanı Var?
Türkiye’de Kaç Yolcu Uçağı ve Kaç Aktif Havalimanı Var?

Last Updated on 4 Ekim 2024 by Turizm Günlüğü

Bakan Uraloğlu, Türk Hava Yolları (THY), AJet, Pegasus ve SunExpress Havayollarının üst düzey yöneticileriyle Türk Sivil Havacılık Akademisi’nde bir araya geldi. Toplantı sonrasında yaptığı açıklamalarda, Türkiye’deki sivil havacılık sektörünün iç ve dış hatlardaki genel durumu ve geleceği üzerine önemli bilgiler paylaştı.

AA- Uraloğlu, Türkiye’de ruhsatlandırılmış 14 hava yolu işletmesinin faaliyet gösterdiğini ve bunlardan 4’ünün iç hat yolcu seferleri gerçekleştirdiğini belirtti. Ayrıca, ülkemizdeki hava yolu işletmelerinin filolarında toplamda 670 yolcu uçağının bulunduğunu ve bu uçakların toplam yolcu kapasitesinin 139 bin 103 olduğunu ifade etti. Ortalama olarak her uçak, seferlerinde 200 yolcu taşıyor.

Türk Hava Yolları'nın Reklam Harcamaları Dikkat Çekiyor: Altyapı Sorunlarına Rağmen Reklama Milyarlar Akıyor
Ülkemizdeki hava yolu işletmelerinin filolarında toplamda 670 yolcu uçağının bulunuyor ve bu uçakların toplam yolcu kapasitesi 139 bin 103…

Ayrıca Uraloğlu, Türkiye genelinde 58 aktif havalimanının hizmet verdiğini belirterek, sivil havacılık alanındaki büyümenin kolay elde edilmediğini, yapılan yoğun çalışmalar ve iş birlikleriyle bu noktaya gelindiğini vurguladı. Hava yolu işletmeleriyle yapılan düzenli istişareler sonucunda, talebin yoğun olduğu bölgelere yönelik sefer artışlarının değerlendirilip planlandığını da ekledi.

Türkiye genelinde 58 aktif havalimanı hizmet veriyor.