Karaköy’ün cazibesi artıyor; yatırımcılardan dernek atağı

Last Updated on 5 Şubat 2018 by Yaşar Çelik

Son yıllarda İstanbul’un cazibe merkezleri arasına giren ve devam eden turizm yatırımlarının tamamlanmasıyla kentin gece-gündüz odak noktası haline gelecek olan Karaköy’de yatırımcılar ile işletmeler bir araya gelerek dernek kurdu.

Karaköy’e olan ilginin yerli ve yabancı turistler bakımından giderek arttığını kaydeden Karaköy Derneği Başkanı ve Global Yatırım Holding Genel Sekreteri Gökhan Özer, “Bölgeye ilgi devam eden yatırımların tamamlanmasıyla zirve yapacak” dedi.

Yatırımcılar ile işletmelerin bir araya geldiği Karaköy, turizmin odak noktası olmak için hazırlanıyor. Salıpazarı Liman İşletmeciliği (Galataport), Karaköy Lokantası, Global Yatırım Holding, Ma’Na Restaurant, Seba İnşaat, Kılıç Ali Paşa Hamamı, Akfen Karaköy Gayrimenkul Yatırımları gibi bölgenin geleceğini şekillendiren yatırımcılar ve atmosferini yaratan işletmelerin kurucu üyeleri olduğu Karaköy Güzelleştirme ve Koruma Derneği (Karaköy Derneği) faaliyete geçti.

Karaköy Derneği Başkanı ve Global Yatırım Holding Genel Sekreteri Gökhan Özer

YENİLER İLE ESKİLER ARASINDA KÖPRÜ GÖREVİ GÖRECEK

Karaköy’ü Karaköy yapan ruhun varlığını sürdürmesi büyük önem taşıdığını ifade eden Karaköy Derneği Başkanı ve Global Yatırım Holding Genel Sekreteri Gökhan Özer, konu ile ilgili şunları söyledi:

“Karaköy’ün cazibesi son yıllarda hem İstanbullular hem de yerli ve yabancı turistler bakımından giderek artıyor. Bölgeye ilgi devam eden yatırımların tamamlanmasıyla zirve yapacak. Karaköy’ü Karaköy yapan ruhun varlığını sürdürmesi büyük önem taşıyor. Küçük işletmeler de bölgeye zenginlik katıyor. Bu nedenle semtin 40 yıllık Yıldırım Erkek Berberi de üyemiz oldu. Küçük işletmeler yok sayılarak Karaköy’ün ruhu sürdürülemez. O zaman Karaköy, Karaköy olmaz. Derneğimiz aynı zamanda yeni gelecekler ile mevcutlar arasında bağ kuracak bir platform görevi görecek”

ASIL FAALİYET ALANI GALATA KÖPRÜSÜ İLE MSGSÜ ARASI  OLACAK

Karaköy Derneği’nin ilk genel kurulunu önümüzdeki günlerde yapacağını belirten Özer, “Mevzuat açısından bir kısıt olmamakla birlikte, etki alanımızı Kemankeş Mahallesi ile sınırlamak istiyoruz. Yani, Galata Köprüsü ile Mimar Sinan Üniversitesi arasındaki sahil şeridi ile Necatibey Caddesi arasında kalan bölge asıl faaliyet alanımızı oluşturuyor. Küçük, büyük fark etmeden bölgedeki bütün işletmeler ve yatırımcılarla üye olmaları için görüşüyoruz” dedi.

Azınlık vakıflarının bölgede ciddi bir varlığı bulunduğunu söyleyen Özer, onları da aralarında görmeyi arzuladıklarını kaydetti.

“YEREL YÖNETİMLERLE TEMAS HALİNDE OLACAĞIZ”

Seminerler, toplantılar ve festivaller düzenlemeyi hedeflediklerini anlatan Gökhan Özen, “Yerel yönetimlerle temas noktası olacağız. Sorunların çözümü ve Karaköy’ün ruhunu koruyarak nasıl daha rahat bir nefes alan bir semt olabilmesi için ortak söylem geliştireceğiz” dedi.