Last Updated on 7 Ocak 2019 by Turizm Günlüğü
Hitit; tamamı yerli ve yenilikçi yazılımları ile dünyada havayolu yazılım sektöründe bir Türk markası olarak yükselmeye devam ediyor.
2018 yılında da büyüme ivmesini devam ettiren Hitit; Avrupa, Asya, Ortadoğu ve Afrika’da 16 ülkeden 23 havayolu firmasına sunduğu yazılım çözümleri ile 160 havayolunda 65 milyonun üzerinde yolcunun seyahat etmesini sağladı.
1994 yılında iki kadın girişimci Nur Gökman ve Dilek Ovacık tarafından kurulan Hitit; yeni nesil, tamamı yerli havayolu yazılım ürünleri ile aralarında Afganistan, Almanya, Angola, Gana, Fransa, Kırgızistan, Mısır, Namibya, Nijerya, Suudi Arabistan, Pakistan, Ürdün, Tanzanya, Tunus, Türkmenistan olduğu 16 farklı ülkeden 23 havayolu firmasının teknolojik altyapısını sağlıyor. Bir Türk markası olarak havayolu firmalarının; rezervasyon, biletleme, check-in, yolcu kalkış kontrolü, ekip planlama, sadakat yönetimi, tarife ve ekip planlama, charter yönetim ihtiyaçları ve hatta gelir-gider muhasebesi alanlarındaki tüm ihtiyaçlarını tamamı yerli yazılımları ile karşılıyor.
Asya-Pasifik’in en büyüklerinden PIA’da Hitit’i tercih etti
Her yıl havayolu iş ortaklarının sayısını arttıran Hitit, 2018 yılında dünyanın çeşitli kesimlerinden önemli iş ortaklıklarına imza attı. Afganistan’dan Kam Air, Gana’dan Passion Air ile çalışmaya başlayan Hitit, Pakistan’ın en büyük havayolu firması olan Pakistan Uluslararası Havayolları’nı (PIA) bünyesine dahil etti.
Türk markası olarak yükselmeye devam
25 yılda yenilikçi çözümleri ve hizmet kalitesi ile havacılık yazılımı alanında adını hızla duyurmaya devam eden Hitit, 2018 yılında üç farklı ödüle layık görüldü. “Avrupa’nın Lider PSS (Yolcu Servis Sistemleri) Sağlayıcısı” ve `En İyi Online Havayolu Yolcu Rezervasyon Sistemi” ödüllerini kazanan Hitit’in teknoloji alanında “Yılın Kadın CEO”su seçilen Genel Müdürü Nur Gökman, firmanın 2018 performansı hakkında şunları söyledi:
“Üretiminin yarısından fazlasını ihraç eden bir firma olarak katma değerli bir yıl geçirdik. İş ortaklarımızı, kazanımlarımızı ve AR-GE yatırımlarımızı büyüttüğümüz, rakiplerimizi de geride bıraktığımız bir yıldı 2018. Yerli yazılımımızla, yabancı coğrafyalarda milyonlarca insanın seyahat etmesini sağladık. En son teknolojiyle donanmış yazılım çözümlerimiz ve müşteri memnuniyetini azami seviyeye çıkartan hizmet anlayışımızla beş kıtaya yayıldık. TİM 500 Büyük Hizmet İhracatçısı sıralamasında ülke genelinde 194., sektörümüzde de sekizinci olduk. 2019 yılında 25. yılımızı geride bırakırken, iki kadın girişimci olarak bugün geldiğimiz nokta bizi çok mutlu ediyor. Dünya pazarında var olmakla kalmayıp, aynı zamanda trendleri belirleyen bir pazar oyuncusu haline gelen Hitit, bundan sonra da ülkemizin ismini yurt dışında layıkıyla duyurmaya devam edecek.”
Havacılık sektörüne küresel çapta destek
Havayolu yazılımları alanında, bir Türk markası olarak yakaladığı küresel başarıyla büyümeye devam eden Hitit; sektörün devamlılığı ve geleceği için de üzerine düşeni yapmaya devam etti. Yıl boyu düzenlenen pek çok fuar, konferans ve sempozyuma sponsor olan Hitit, aynı zamanda Türkiye’yi de havacılık sektörünün önemli buluşma noktalarından biri haline getiren Partner’s Event’e ev sahipliği yaptı. Katıldığı ve düzenlediği etkinliklerde birikim, uzmanlık ve donanımını paylaşan Hitit havacılık yazılımı sektöründe Türkiye’nin ismini duyurmayı sürdürdü.
Topluma katkı öncelikli
Topluma katkıyı kurum kültürünün önemli bir parçası olarak gören Hitit; Uçan Raketler adını verdiği sosyal sorumluluk projesini de başlattı. Türkiye Masa Tenisi Federasyonu ile birlikte geliştirilen “Uçan Raketler” projesiyle; çocukların küçük yaşlardan itibaren masa tenisi sporu ile buluşturulması, masa tenisi sayesinde sağlıklı yaşam ve düzenli spor yapma alışkanlığı kazanmaları amaçlanıyor. Pilot uygulaması Çorum’da yapılacak olan Uçan Raketler kapsamında; 55 okula masa tenisi masası ve malzemesi sağlandı. İlk yıl 185 öğretmene antrenörlük kursu sağlanan proje ile 11 bin çocuğa ulaşıldı. 2019 yılında yeni illerle genişletilecek olan projenin, iş ortağı havayolları ile birlikte yurt dışında da hayata geçirilmesi hedefleniyor.