Last Updated on 7 Ocak 2020 by Turizm Günlüğü
NG Agency&ArtWorks, Villeroy&Boch Türkiye sponsorluğunda, Türk resim ve heykel sanatının başarılı dört kadın temsilcisi tarafından şiddete maruz kalan kadınlara ithaf edilen ‘Derindeki Özgürlük’ sergisine ev sahipliği yapıyor.
Lider marka ve kurumlara iletişimin kapsadığı tüm alanlarda hizmet veren NG Agency & ArtWorks, 2014’de kutladığı 10. yılını “ofiste sanat” yılı ilan ederek sergiler düzenlemeye başladı. O günden bu güne kadar Bedri Baykam, Yiğit Yazıcı, Şahin Paksoy ve Devrim Erbil gibi isimlerin sergileri başta olmak üzere birçok sanat etkinliğine imza atan NG Agency&ArtWorks, uzun zamandır projeler hayata geçirmeye ve sanat yatırımlarını sürdürmeye devam ediyor. Ayrıca, sanatın toplumda daha fazla yaygınlaşması ve benimsenmesi için de sosyal sorumluluk bilinciyle çalışıyor.
NG Agency&ArtWorks’ün yeni sergisi, Villeroy&Boch Türkiye sponsorluğunda, Türk resim ve heykel sanatının başarılı dört kadın temsilcisi; heykeltraş, iç mimar Seda Eyüboğlu, ressam Aysun Akbulut, ressam Deniz Say ve heykeltraş, mimar ve tasarımcı Şebnem Buhara’nın kadının derin, incelikli, duygusal iç dünyasını yansıtan eserlerinin yer aldığı bir sergi oldu.
Türkiye’de, 2019 yılında sayıları gittikçe artan, şiddete maruz kalan kadınlara ithaf edilen Derindeki Özgürlük sergisi 17 Şubat’a kadar NG Agency&ArtWorks’de ziyaret edilebilecek.
SEDA EYÜBOĞLU
Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık bölümünü birincilikle bitiren Seda Eyüboğlu 2005 yılından beri heykel sanatını icra ediyor. Çamurun ve kilin doğallığını yüreğindeki hisler ile buluşturan Seda Eyüboğlu, farklı malzemeler ve teknikler kullanarak yarattığı soyut ve figüratif çalışmalarında doku, ışık ve gölge dengesi, dolu ve boş kavramlarının oluşturduğu harmoni, simetri içerisindeki asimetrik ritme dikkat çekiyor.
AYSUN AKBULUT
Resme çocukluk yıllarında Ankara Resim ve Heykel Müzesi bünyesinde değerli hocalar Eşref Üren ve O. Zeki Oral’ın atölyelerinde adım atan Aysun Akbulut, ileriki dönemlerde İstanbul’da Orhan Taylan atölyesine devam etti. Yurtiçi ve yurtdışında ödül alan, eserleri sergilenen sanatçı, resimlerinde desen ve figürü önemserken, diğer yandan illüstratif ve grafiksel öğelere de şiirsel bir dille yer veriyor.
DENİZ SAY
Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümünde lisans eğitimini tamamladıktan sonra
profesyonel iş hayatı deneyimlerine atılan Deniz Say, 2012 yılında, çocukluğundan beri ilgilendiği resim alanında eğitim almak için Altan Çelem ile çalışmaya başladı. 2013 yılı itibariyle eş zamanlı olarak Güneş Özmen ile kendi atölyesinde çalışmalarına devam ediyor. Belirli bir işlev için üretilmiş nesneleri özlerinden koparıp alışılagelen algı kalıplarını kırarcasına farklı dokular, derinlikler oluşturmak için resim yapma aracı olarak kullanıyor.
ŞEBNEM BUHARA
Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu Şebnem Buhara, Ozan Ünal ile birlikte Zorlu Center için hazırladığı Life Tree heykelinin ardından ISD Art atölyesinde başladığı heykel çalışmalarına, kendi deneysel çalışmaları ve Ozan Ünal’ın desteği ile devam ediyor. Malzeme olarak çamur veya plastina ile çalışıyor. Çamurla yapılan çalışmalar sonrasında mum döküme, devamında ise bronza dönüşüyor.