Arama motorlarında otomatik reklamcılığın yararları

Last Updated on 24 Temmuz 2020 by Yaşar Çelik

Potansiyel gezginlere, en iyi teklifi çevrimiçi ortamda aradıkları zamanda tam olarak ulaşın. Arama platformlarında bir seyahat şirketi olarak bu günlerde başarılı olmak için değişikliklere hızla adapte olmanız gerekiyor. Arama teknolojisini ve yazılımını kullanmak size bu konuda yardımcı olabilir.

Bu makalemde, Google’daki arama kampanyalarınızı nasıl otomatik hale getireceğinizi ve şirketinize sağladığı avantajları bulacaksınız.

Şirketiniz İçin Otomasyon Neden Gereklidir?

Seyahat endüstrisinde, bir kişinin şirketinizle bir otel veya tatil rezervasyonu yapıp yapmayacağını etkileyebilecek birçok farklı faktör vardır. Bu faktörler, hava durumu ve tesisler gibi en belirgin nedenlerden, müşterinin bütçesi ve seyahat etmek istedikleri gün de dahil olmak üzere daha belirsiz olanlara kadar uzanır. Konuları daha karmaşık hale getirmek için, bu faktörlerin her birinin yoğunluğu sürekli olarak saatten saate, günlük olarak değişmektedir.

Google Ads’deki ücretli arama kampanyalarınızı optimize etmek için bir yazılım otomasyon aracıyla (örneğin Adchieve) çalışmanız önerilir. Böyle bir araç, daha yüksek bir yatırım getirisi ve ücretli arama performansınızda daha fazla tutarlılık sağlayarak bütçeniz ve dönüşüm oranınız üzerinde daha fazla kontrol sağlamanıza yardımcı olabilir.

Aşağıda, Google’daki arama kampanyalarınızı otomatikleştirmek için 4 ipucu bulabilirsiniz.

1. Büyük Ölçekli Reklamcılık

Her hedef veya otel için tek bir kampanya mı oluşturmak istiyorsunuz? Bunu Google Ads hesabınızda oluşturmak ve yönetmek zaman alabilir. Yazılım yardımı ile herhangi bir teknik bilgi olmadan bunu gerçekleştirebilirsiniz. Özet akışından dinamik reklamcılığa geçme veya özet akışınızı tüm seyahat tekliflerinizin reklamları için anında optimize etme gibi. Teklifinizde yeni bir varış noktası veya otel var mı? Bunu, arama kampanyalarınızı daha verimli bir şekilde yönetmek için yazılım kullanarak otomatik olarak ölçeklendirebilirsiniz.

2. Gezginlerinize Özel Dinamik Uzantılar

Uzantıları otomatikleştirmek, daha yüksek tıklama oranlarına sahip çok alakalı reklamlar elde etmeyi mümkün kılar. Örneğin, bir gezgin belirli bir bölgedeki bir hedefi veya bir gezgin tam oteli aradığında konaklamanın belirli tesislerini aradığında en iyi puan alan otellerin gösterildiği site bağlantılarını düşünün. Bu uzantılar dinamik olarak korunabilir ve yazılım, reklamlar ve uzantılar arasında en uygun eşleşmeyi aramanıza yardımcı olabilir.

3. Alakalı Reklam Metni

Reklam metinleri oluştururken, reklamını yapmak istediğiniz konaklama veya hedef hakkındaki metinlere belirli özellikler eklenebilir. Örneğin, bir hedefe gerçek zamanlı fiyatlar, incelemeler ve seyahat sayısı eklemeyi düşünebilirsiniz. Bir şirket olarak bu tür bilgilere sahipseniz, bu içeriği dinamik olarak güncel tutabilirsiniz.

Alakalı reklam metni örneği:

Arama Motorlarında Otomatik Reklamcılık – Örnek Adwords

Yazılım ayrıca size reklam gruplarını bölmek için önerilerde bulunabilir. Bu, reklam metinlerini daha da alakalı hale getirir. “Türkiye’ye seyahat” için bir reklam grubu, “Tatil Türkiye”, “seyahat Türkiye”, “ucuz seyahat Türkiye” vb. Kullanıcı aramalarına göre ayrılabilir. Bu yeni reklamlar yazılımınız tarafından güncel tutulacaktır.

4. Otomatik Anahtar Kelime Yönetimi

Kampanyalarınızı oluştururken, yazılımınız sizin için doğru arama terimlerini sağlayacaktır. Ancak, kampanyalarınızın hedefleriyle eşleşmeyen arama terimlerini otomatik olarak hariç tutabilirsiniz. Özelleştirilmiş bir algoritma ile, örneğin minimum miktarda tıklama veya dönüşüm almazlarsa bu anahtar kelimeleri hariç tutabilirsiniz.

Bu yüzden bugün Google Ads kampanyalarınızı otomatikleştirmeye başlayın. Bir yazılım otomasyon aracıyla çalışmak size zaman kazandırabilir, görüntülediğiniz bilgileri hedeflediğiniz gezginler için daha alakalı hale getirebilir ve sonuçta bu bir optimizasyona ve dolayısıyla yatırım getirinizin artmasına neden olur.

Önceki İçerikTurizm yatırımlarıyla ilgili yönetmelikte değişiklik…
Sonraki İçerikİstanbul turizmi can suyu arıyor!
Selçuk Kuttaş
1958 yılında doktor bir ailenin çocuğu olarak Burdur'da doğdu. Lise öğrenimini 1975 senesinde İzmir Özel Fatih Kolejinde tamamladıktan sonra, üniversite eğitiminin Ön Lisans kısmını Turizm ve Otel Operasyonları üzerine 1980 senesinde Londra'da bulunan Middlesex Üniversitesinde takdirname ile tamamladı. 1983 yılında ise yine aynı üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği üzerine Lisans tahsilini başarı ile tamamladı.1983 senesinde Middlesex Üniversitesinde İşletme üzerine yüksek lisans diplomasına devam etti. 1986 yılında Türkiye'de Divan İstanbul oteli ile otelcilik sektörüne giriş yapan Selçuk KUTTAŞ, Hilton International Ankara, swisotel The Bosphorus Istanbul, Hyatt Regency Istanbul & Hyatt Regency Baku , Princess Otelleri ve diğer otel grupları ile çalıştıktan sonra 2012 senesinde, beş yıl görev yaptığı Dedeman Hotels & Resorts International'dan ''Otel Genel Müdürü'' ünvanı ile emekli oldu. Kariyeri boyunca Yeditepe Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Swissotel Eğitim Merkezi ve Vatel International Business School Tourism & Hotel Management'da tam zamanlı ve ders saati ücretli ''Öğretim Görevlisi'' olarak çalıştı. KUTTAŞ çok iyi derecede İngilizce ve orta seviyede Fransızca bilmektedir. İngiltere'de bulunan Otel İşletmeciliği Enstitüsünün (Institute of Hospitality) üst düzey üyesidir. Aynı zamanda merkezi Antalya'da bulunan Profesyonel Otel Yöneticileri Derneğinin de (POYD) üyesidir. Selçuk KUTTAŞ evli ve bir kız çocuğu sahibidir.