Covid-19 kısıtlamaları kabine toplantısında ele alınacak

Last Updated on 21 Eylül 2020 by Yaşar Çelik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni tip koronavirüs Covid-19 ile ilgili “Mecburen şimdi tekrar işi sıkmak durumundayız” diyerek kısıtlamaya gidileceğine ilişkin sinyal verdiği yeni önlemler bu akşam üstü kabine toplantısında masaya yatırılacak.

Bilim Kurulu’nun tavsiyelerinin ele alınacağı toplantıda vaka sayılarında artış olan ve önlemlere uymayan il ve ilçelere yönelik yeni kısıtlamaların gündeme gelmesi bekleniyor. AVM, pazar yeri, park gibi kapalı ve kalabalık yerlerde önlemlerin sıkılaştırılması ya da kısıtlamalar getirilmesi de masadaki en önemli başlıklar arasında.

Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın koronavirüs süreci, vaka sayılarındaki artışın nedenleri, tedavi süreçleri ve aşı çalışmalarıyla ilgili brifing vereceği toplantıda maske-mesafe kuralına uymayanların yanı sıra karantinayı ihlal edenlerle ilgili daha sıkı tedbirlerin uygulanması için kararlar alınabileceği ifade ediliyor.

Her pazartesi olduğu gibi tüm bakanların katılacağı Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bu akşam saat 15.00’te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak.