“Yabancıya konut satışını 5 yıl engelleyeceğiz”

Kılıçdaroğlu'ndan Rusya ile ilişkiler hakkında açıklamalar
Cumhuriyet Halk Partisi - CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu

Last Updated on 22 Şubat 2023 by Turizm Günlüğü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konut fiyatlarının artması ve yabancıların KDV’den istisna tutulmasıyla ilgili Twitter hesabından paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu: Yabancıya konut satışını 5 yıl engelleyeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak artan konut fiyatlarına tepki gösterdi.

İktidara geldiklerinde 5 yıl süreyle yabancıya konut satışını engelleyeceklerini aktaran Kılıçdaroğlu şu ifadeleri paylaştı:

“Vatandaşlarımıza sıfır konut teslimlerinde; 150 m2’ye kadar %8, bu m2’yi aşan kısma ise %18 KDV uygulanıyor. Yabancılar ise parayı döviz olarak yurda getirmeleri şartıyla KDV’den istisna tutuluyor. Yabancılar bu avantajla yüksek alım yapıyor ve konut fiyatlarını yukarıya çekiyor.

Depremler ve milyonlarca evsiz ülkesinde, vatandaşına hakaret eden sistem kurdular. Böyle rezil, böyle kepaze bir sistem. Biz gelince yabancıya konut satışını 5 yıllığında engelleyeceğiz ve fiyatlar düşmeden yasak kalkmayacak. O kadar çok düzelteceğimiz şey var ki, tuz koktu tuz!”

Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş Depremi öncesinde de benzer bir açıklamada bulunmuştu> “5 yıllığına yabancıya konut satışı yasağı getireceğiz”